ЗАСАДИ КОНСТИТУЦІЙНОГО ЛАДУ УКРАЇНИ В КОНТЕКСТІ НОВОЇ РЕАЛЬНОСТІ - СЕРДЮК, Ігор (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
Обґрунтовано необхідність внесення змін до Розділу І «Загальні засади» Конституції України, що обумовлені новою реальністю, в якій існуватиме наша держава після закінчення війни з російською федерацією та скасування правового режиму воєнного стану. Зокрема, здійснений аналіз конституційно-правових норм, що торкаються предмета дослідження, засвідчив необхідність внесення змін до ст. 1, ч. 2 ст. 2, ст. 8, ч. 3 ст. 10, ст. 13 та ч. 7 ст. 17 Основного закону Української держави.