ОСОБЛИВОСТІ ПРИРОДИ ПРАВА НА АНОНІМНІСТЬ В ІНТЕРНЕТІ - ПОПОВИЧ, Терезія; ХОДАНИЧ, Юрій (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
Досліджено особливості природи права на анонімність в Інтернеті. Право на анонімність сьогодні сприймається як невід’ємне право людини, елемент прайвесі. Забезпечуючи, з одного боку, свободу вираження поглядів у мережі, анонімність, з іншого боку, певним чином спричинює загрози уникнення правопорушниками відповідальності. Окрему увага приділено визначенню обов’язків держави та провайдерів у світлі реалізації права на анонімність в Інтернеті. Зроблено висновок про необхідність пошуку балансу, котрий дозволив би враховувати як приватні інтереси користувачів Інтернету, так і інтереси суспільні, державні.