ОРГАНІЗАЦІЯ ПІСЛЯДИПЛОМНОЇ ПОЛІЦЕЙСЬКОЇ ОСВІТИ В ГРЕЦІЇ - КОРОТКОВА, Юлія (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
Досліджено питання організації і забезпечення післядипломної поліцейської освіти в сучасній Греції. Охарактеризовано діяльність факультету перепідготовки та підвищення кваліфікації поліцейських, що складається з семи відділень, а саме: відділення перепідготовки керівних кадрів поліції Греції; відділення перепідготовки офіцерів; відділення перепідготовки молодшого складу поліції; відділення перепідготовки констеблів; відділення перепідготовки кінологів, тренерів собак-шукачів (нейтралізаторів) вибухонебезпечних пристроїв; відділення іноземних мов; відділення спеціальної поліцейської освіти. Проаналізовано особливості організації і здійснення перепідготовки правоохоронців на зазначених відділеннях з метою виокремлення та узагальнення педагогічно цінного зарубіжного досвіду задля його творчого застосування у відповідних вітчизняних закладах.