ОСКАРЖЕННЯ УХВАЛИ СЛІДЧОГО СУДДІ ПРО ЗАСТОСУВАННЯ ЗАПОБІЖНОГО ЗАХОДУ У ВИГЛЯДІ ТРИМАННЯ ПІД ВАРТОЮ: ПРОБЛЕМНІ ПИТАННЯ - МЕЛЕШКО, Андрій (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
Під час досудового розслідування до підозрюваного може бути застосований найсуворіший запобіжний захід – тримання під вартою. Сторона обвинувачення в багатьох випадках використовує його як елемент психологічного тиску на підозрюваного з метою схилити останнього до співпраці з органом досудового розслідування. Тому дієвим інструментом захисту має бути оскарження ухвали слідчого судді про застосування зазначеного запобіжного заходу. Досліджено норми кримінального процесуального закону України, що регулюють оскарження ухвали слідчого судді про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, та відповідну судову практику, виявлено проблемні питання, що виникають при такому оскарженні, запропоновано шляхи їх усунення.