ПРАВОВЕ РЕГУЛЮВАННЯ СТАНОВЛЕННЯ ВІДОМЧОЇ ВИЩОЇ ОСВІТИ В ПЕНІТЕНЦІАРНІЙ СИСТЕМІ УКРАЇНИ - ТОМКОВ, Никита (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
Проаналізовано правові основи виникнення, становлення і розвитку єдиного закладу вищої освіти із специфічними умовами навчання, що здійснює професійну підготовку персоналу пенітенціарної системи України, – Пенітенціарної академії України. Окреслено правові підстави становлення відомчої вищої освіти в пенітенціарній системі України. Наголошено на основних аспектах становлення і розвитку системи підготовки кадрів для вітчизняної пенітенціарної системи. Визначено основні шляхи удосконалення і розвитку системи підготовки кадрів для пенітенціарної системи. Виокремлено основні періоди становлення відомчої вищої освіти в пенітенціарній системі України.