ПСИХОЛОГІЧНІ АСПЕКТИ ПРОВЕДЕННЯ ДОПИТУ І УПРАВЛІННЯ СПІЛКУВАННЯМ У КОНФЛІКТНИХ СИТУАЦІЯХ - МАРІНА, Юлія (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
Проаналізовано систему знань про конфліктологію як науку, її становлення та сучасний стан, а також практичні навички продуктивного вирішення конфліктів та подолання конфліктних ситуацій при проведенні слідчих дій, зокрема допиту. Розглянуто класифікацію, динаміку розвитку та причини виникнення конфліктів, методи ефективного управління ними. Акцентовано на відмінності поняття допиту з точки зору кримінального процесу та криміналістики та в аспекті психології. Окрему увагу приділено психологічним особливостям взаємодії та допиту неповнолітніх із проблемами у спілкуванні. Розроблено деякі стратегії подолання конфліктних ситуацій при проведенні слідчих дій.