УЧАСТЬ СПЕЦІАЛІСТІВ В ОГЛЯДІ МІСЦЯ ВЧИНЕННЯ ВОЄННОГО ЗЛОЧИНУ - ПАТИК, Леся; ПАТИК, Андрій; МИРОВСЬКА, Анна (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
Розглянуто питання участі спеціалістів різних галузей в огляді місця вчинення воєнного злочину. Встановлено, що це такі спеціалісти: працівники пожежно-рятувальних підрозділів Державної служби з надзвичайних ситуацій, спеціалісти-вибухотехніки/сапери ЗСУ, кінологи зі службово-пошуковими собаками, психологи, спеціалісти-криміналісти, спеціалісти з питань застосування ракетних військ та артилерії, військової авіації, оператори безпілотних літальних апаратів, судово-медичні експерти та ін. Встановлено роль кожного з них у збиранні криміналістично значущої інформації для формування належної кількості доказів у суді. Наголошено на важливості залучення до огляду мобільних ДНК-лабораторій для швидкої ідентифікації тіл чи решток загиблих осіб.