РЕГЛАМЕНТАЦІЯ НАКЛАДЕННЯ АРЕШТУ НА МАЙНО В КРИМІНАЛЬНОМУ ПРОВАДЖЕННІ: ОКРЕМІ НЕДОЛІКИ - ЗАХАРКО, Андрій (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
Досліджено регламентацію накладення арешту на майно в кримінальному провадженні. Здійснено порівняння суб’єктів, уповноважених приймати рішення про накладення арешту на майно, за законодавством України та законами деяких орієнтованих на європейський правовий простір сусідніх держав. Обґрунтовується доцільність надання всім органам досудового розслідування повноваження в невідкладних випадках накладати попередній арешт на майно за згодою прокурора із подальшим зверненням до слідчого судді з клопотанням про арешт попередньо арештованого майна. Запропоновано регламентувати в Кримінальному процесуальному кодексі України учасників виконання ухвали про арешт майна, спосіб їх ознайомлення з ухвалою про арешт майна, порядок виконання ухвали та спосіб фіксування виконання ухвали про арешт майна.