ВИКОРИСТАННЯ ІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ І СПЕЦІАЛЬНИХ ЗНАНЬ ПРИ РОЗСЛІДУВАННІ ЗЛОЧИНІВ ПРОТИ ЖИТТЯ ТА ЗДОРОВ’Я ОСОБИ - ПИРІГ, Ігор; ЖУРАВЕЛЬ, Олександр; КАЛАШНИК, Андрій (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
Розглянуто можливості використання інформаційних технологій під час розслідуванні кримінальних правопорушень проти життя та здоров’я особи. Запропоновано використовувати програмне забезпечення для визначення фізичних можливостей учасників конфлікту шляхом аналізу таких важливих фізіологічних показників, як вік, вага, комплекція, сила удару, витривалість та ін. Запропоновано алгоритм дій слідчого щодо реалізації проведених досліджень у доказову базу шляхом проведення слідчого експерименту з фіксацією результатів вимірювання показників у протоколі слідчої (розшукової) дії з наступною обробкою її програмою та оформленням отриманих результатів довідкою спеціаліста.