АДМІНІСТРАТИВНІ ЗАХОДИ ЗАПОБІГАННЯ ПРАВОПОРУШЕННЯМ, ЩО ВЧИНЯЮТЬСЯ ДІТЬМИ - ЗАВГОРОДНЯ, Юлія (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
Проаналізовано проблематику адміністративних заходів профілактики правопорушень, що вчиняються дітьми. Наголошено на перманентному характері питання запобігання вчиненню правопорушень дітьми та відзначено, що вразливість дитини є чинником, що актуалізує проблематику, вимагаючи негайного її розв’язання. Визначено методологічну основу висвітлення питань стосовно адміністративних заходів профілактики правопорушень, що вчиняються дітьми. Наведено приклади з реалізації окремих із указаних напрямів профілактики правопорушень серед дітей. Резюмовано, що діяльність спеціально уповноважених органів, установ та організацій щодо запобігання правопорушенням серед дітей повинна мати комплексний і систематичний характер, ґрунтуватися на створенні ефективної комунікації між різними інституціями, що наділені відповідними повноваженнями.