АДМІНІСТРАТИВНО-ПРАВОВЕ РЕГУЛЮВАННЯ ПРОФЕСІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ЖУРНАЛІСТІВ ТА ГАРАНТІЙ ЇХНЬОЇ ДІЯЛЬНОСТІ - НІЦЕВИЧ, Олеся (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
Досліджено актуальні питання адміністративно-правового регулювання професійної діяльності журналістів та гарантій їхньої діяльності. Наголошено на важливій ролі журналіста в сучасному суспільстві, зокрема у висвітленні ним подій військової агресії проти України. Визначено сутність адміністративно-правового регулювання професійної діяльності журналістів та гарантій їхньої діяльності, для забезпечення якого є цілий масив нормативно-правових актів (як національних, так і міжнародних), що регулюють особливості професійної діяльності журналіста та гарантії його діяльності. Визначено сучасні права та обов’язки журналіста, можливості щодо публікації інформації, а також окреслено гарантії діяльності журналіста; зроблено висновок про необхідність перегляду та удосконалення останніх.