ДО ПИТАННЯ ПРО ЗБЕРЕЖЕННЯ ЕТНІЧНОЇ АВТЕНТИЧНОСТІ СУТНОСТІ ЛЮДИНИ - ПОПОВСЬКИЙ, Анатолій; ХМЕЛЬ-ДУНАЙ, Галина (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
У статті висвітлено міжетнічні зв’язки українців та литовців з погляду їхнього суспільно-історичного розвитку в плані державотворення, культурно-економічних зв’язків, ролі видатних постатей, особливості лексичних, фольклорних, етноантропонімних чинників, діяльності культурно-ділових центрів, спрямованих на збереження етнічної автентичності в сучасних умовах життєдіяльності.