ПІДСТАВИ ТА ПРИНЦИПИ КРИМІНАЛІЗАЦІЇ УМИСНОГО ВБИВСТВА, ПОЄДНАНОГО ІЗ ЗҐВАЛТУВАННЯМ АБО СЕКСУАЛЬНИМ НАСИЛЬСТВОМ - КОРОГОД, Світлана (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
Здійснено дослідження підстав та принципів криміналізації умисного вбивства, поєднаного із зґвалтуванням або сексуальним насильством. За основу дослідження було обрано перелік підстав та принципів криміналізації суспільно небезпечних діянь, які було запропоновано Д. Балабановою. За результатами дослідження підстав та принципів криміналізації умисного вбивства, поєднаного із зґвалтуванням або сексуальним насильством, було встановлено, що окреслене суспільно небезпечне діяння відповідає основним підставам та принципам криміналізації.