НАЦІОНАЛЬНИЙ ТА МІЖНАРОДНИЙ ВИМІР ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ОХОРОНИ ЛЮДИНИ ВІД СЕКСУАЛЬНОГО НАСИЛЬСТВА - МКРТЧЯН, Каріне (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
У статті виконано кримінально-правовий аналіз положень чинного кримінального законодавства України та встановлення його взаємозв’язку із нормами міжнародного права в частині характеристики сексуального насильства, а також здійснення аналітичного дослідження судової практики та статистики Офісу Генерального прокурора з метою вироблення на основі цього висновків. Наслідками сексуального насильства, визначеними міжнародним правом, треба вважати фізичні, психологічні, соціальні, соціально-економічні та правові. Для кожної категорії потерпілих осіб, як-то жінки, чоловіки, діти, крім загальних наслідків, характерними є особливі наслідки – притаманні саме цим категоріям осіб.