ПРАВО НА ОХОРОНУ ЗДОРОВ’Я В УКРАЇНІ ТА ЄВРОПЕЙСЬКИХ ДЕРЖАВАХ: ПОРІВНЯЛЬНО-ПРАВОВІ АСПЕКТИ КОНСТИТУЦІЙНОГО РЕГУЛЮВАННЯ - КИРИЧЕНКО, Юрій; БАЄВА, Лілія (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
Досліджено положення відповідних норм конституцій України та європейських держав, в яких закріплено право на охорону здоров’я, медичну допомогу та медичне страхування. На підставі порівняльно-правового аналізу зроблено висновок про відповідність положень ст. 49 Конституції України вимогам міжнародних документів із прав людини.